Przejdź do treści
TakeTask
TakeTask
EN
TakeTask

Pokaż tylko lokalizacje z przypisanymi użytkownikami

Zaktualizowano 2 min czytaniaRead in English

Funkcjonalność dostępna jest w ramach ustawień Zadania, dostępna w sekcji Zaawansowane ustawienia.

Gdy funkcja jest aktywna:

  • W panelu www nadal wyświetlają się wszystkie lokalizacje - nie ma to wpływu na widok edytowanego zadania,
  • Użytkownikom przypisanym do lokalizacji danego zadania, A TAKŻE do tego zadania- zadanie wyświetla się,
  • Użytkownikom przypisanym do lokalizacji danego zadania, ale NIE do samego zadania - zadanie nie wyświetla się.

Przykład

Dane do zadania:

  • Opcja “Pokaż tylko lokalizację z przypisanymi użytkownikami” jest aktywna.
  • Lokalizacja sklep ryga ma przypisanego użytkownika user ryga,
  • Lokalizacja sklep tallinma przypisanego użytkownika user tallin,
  • Do zadania dopisany jest tylko user ryga.

Widok na “Moje zadania” z profilu user ryga:

**Zadanie jest widoczne u usera dopisanego do zadania.

Widok na “ M**oje zadania” z profilu user tallin:

Zadanie nie jest widoczne u usera, który nie był dopisany do zadania.

Powiązanie funkcji z innymi funkcjonalnościami i widokami

Uprawnienie Dostęp do wszystkich lokalizacji w aplikacji

Gdy użytkownik ma ograniczony widok tylko do określonych lokalizacji, w połączeniu z aktywną funkcją Pokaż tylko lokalizacje z przypisanymi użytkownikami efektem będzie zawężenie spełniające oba warunki.

Zawężenie cechami lokalizacji

Gdy użytkownik ma ograniczony widok przez cechy lokalizacji, w połączeniu z aktywną funkcją Pokaż tylko lokalizacje z przypisanymi użytkownikamiefektem będzie zawężenie spełniające oba warunki.

Parametr nie wpływa na widok lokalizacji w widoku Edycja Zadania –> Lokalizacje

Zgłoś błąd w artykule